Artikler

Hva er Wifi og hva er Ethernet?

Internett krever en form for tilkobling og dette kan gjøres trådløst eller med kabel. Disse kalles Wifi og Ethernet. Begge har fordeler og ulemper, men kan ikke brukes samtidig.

Wifi – Trådløst internett

Wifi (wireless fidelity) er en trådløs tilgang til et lokalt datanettverk. Denne løsningen gjør at man kan bruke eks. en bærbar PC mobilt, og kan derfor bevege seg fritt uten å ha en nettverkskabel koblet til PC-en sin. Wifi er svært nyttig og ofte brukt av mobil-brukere for å spare bruk av mobildata. En av ulempene med Wifi sammenlignet med kablet internett (ethernet) er hastigheten, da den ofte er noe lavere enn ved kablet tilkobling.

Ethernet – Kablet internett

Ethernet er den originale metoden for å få tilgang til internett. Man setter en nettverkskabel til eks. PC-en sin og blir direkte tilkoblet nettverket som kabelen kommer fra. Denne løsningen er svært ofte brukt for stasjonære løsninger på grunn av hastigheten man får, men også på grunn av at nettverkskabelen må være tilkoblet. En av ulempene med ethernet sammenlignet med Wifi er at man ikke kan forflytte seg og derfor blir begrenset til et område.

 

butikkadminHva er Wifi og hva er Ethernet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *