Artikler

Hva er RAM?

RAM (Random access memory Eller Minne på norsker et komponent i en PC for korttidslagring, og arbeider raskt med å lese og skrive informasjon til eller fra harddisk eller fra PC-ens prosessor.

Minnet delegerer informajon til PC-ens CPU mye raskere enn hva en harddisk eller SSD kan gjøre. Siden prosessoren er veldig rask til å behandle informasjon trenger den derfor et raskt minne å arbeide med. Hvis prosessoren må vente på at informasjonen skal leses eller lagres, synker datamaskinens ytelse. RAM brukes derfor til å lagre all informasjon som prosessoren trenger for øyeblikket eller i nær fremtid.

Fordeler med mye RAM

Det er lett å se poenget med å ha en stor harddisk siden det gir mye plass til å lagre bilder, videoer, musikk og dokumenter. Å ha rask- og fremfor alt mye minne er imidlertid like viktig. Jo mer minne datamaskinen har, desto mer informasjon kan den lagre midlertidig med rask tilgang. Dette betyr at flere programmer kan kjøres samtidig uten tap av ytelse.

Hvor mye RAM trenger man?

Alle våre PC’er har minimum 8GB RAM og vi anbefaler dette til normal bruk. Skal du derimot jobbe med Autocad eller andre krevende programmer til grafikk eller lydbehandling anbefaler vi 16GB RAM eller mer. Vi anbefaler også 16GB RAM  hvis du ofte kjører mange programmer samtidig og du er en poweruser i Excel. Våre stasjonære og bærbare arbeidsstasjoner har minimum 16GB RAM.

Klikk her for å Se vårt utvalg av PC’er og ser om vi har maskinen tilpasset ditt bruk.

butikkadminHva er RAM?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *