Artikler

Hva er GPU?

GPU (kort fort Graphics Processing Unit) er det samme som et skjermkort eller et grafikkort. Dette er et komponent i datamaskinen som mottar beskjeder fra datamaskinens CPU og konverterer informasjonen til bilder på en dataskjermSkjermkortet er enten integrert i hovedkortet eller er et separat komponent. Sistnevnte kan man fjerne eller bytte ut ved behov.

Skjermkort er nødvendig for å få bilde på skjermen

Moderne maskiner har vanligvis skjermkort som er beregnet på 3D-grafikk til bruk i spill, eller 2D-grafikk som er rettet mot grafiske arbeidsrelaterte oppgaver. Dette er med på å avlaste datamaskinens prosessor og øker dermed ytelse, bildekvalitet og hastighet.

GPU har ofte sitt eget minnesett (RAM)

Dette betyr at det lastes opp midlertidig informasjon til minnet i skjermkortet som skjermkortet henter inn når det trenger det. På denne måten kan skjermkortet motta store mengder forutsett data, uten at all informasjonen må hentes direkte fra en harddisk– noe som kan ødelegge bildekvaliteten eller hastigheten. Desto mer RAM et skjermkort har, desto bedre vil grafikken utnyttes og dermed øke bildekvaliteten.

 

butikkadminHva er GPU?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *