Artikler

Hva er CPU?

CPU (Central Processing Unit eller prosesssor) er motstykket til menneskets hjerne. Prosessoren får informasjon og bearbeider informasjonen til en utøvende handling- noe som skjer lynraskt. Dette er det meste primære elementet bak PC-enes funksjoner. Prosessoren er sjefen av komponentene i en PC og er den som bestemmer mest hva som skal skje, når det skal skje og hvordan det skal skje- basert på hva slags instrukser den får av arkitekturen (for eksempel x86).

CPU – en prosessor

Intel Core er benevnelsen på en type mikroprosessor av typen Intel Core. Intel Core består av 4 “familier” mikroprosessorer pr i dag: Intel Core i3, Intel Core i5, Intel Core i7 og Intel Core i9, hvorav i9 har høyest ytelse.

i7 er mest brukt (pr i dag) hvorav i5 holder følge som en god nr. 2, regnet i popularitet. Hastigheten på prosessoren avgjør hva PC-en kan takle av oppgaver. Om det så måtte være krevende spill eller programmering. Desto raskere prosessor, desto tyngre oppgaver takler den. Prosessoren har ofte flere kjerner som gjør at den kan jobbe med mer samtidig. Jo flere kjerner, jo mer kan den jobbe med samtidig.

butikkadminHva er CPU?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *